Общински съвет Кърджали  единодушно реши безвъзмездно да бъде прехвърлен, чрез

...
Общински съвет Кърджали  единодушно реши безвъзмездно да бъде прехвърлен, чрез
Коментари Харесай

Община Кърджали дарява имот в кв. „Веселчане“ за нуждите на Пловдивската митрополия

Общински съвет Кърджали  единодушно реши безплатно да бъде трансфериран, посредством подаяние, неподвижен парцел от 1546 кв. м. в кв. Веселчане, предназначен за публично обслужване, в благосъстоятелност на Българска Православна Църква – Българска Патриаршия, за потребностите на Пловдивска митрополия.  

Става дума за  парцела, където сега се намира паркинг в непосредствена непосредственост до манастирският комплекс „ Свети Йоан Предтеча “ в квартала.

Комплексът все още няма лице към улицата, а това състояние основава съществени усложнения и лимитира достъпа, в това число и транспортния, до църковните парцели. С приемането на решението се дава опция за обезпечаването на категоричен и належащ независим транспортен достъп към църковните парцели, както и за осъществяване на рекомендациите на органите на пожарна сигурност, в това число за обезпечаването на достъпа на специфични коли.

Решението на Общински съвет на Кърджали за безплатно прекачване посредством подаяние на парцела бе признато единомислещо, при законово условие от болшинство от три четвърти от общия брой на съветниците. С него бе предоставено на кмета на Община Кърджали да издаде заповед и подписа контракт за безплатно прекачване посредством подаяние на парцела.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР